NIJMEGEN - Woensdag 18 augustus is een 30-jarige man, zonder vaste woon- en verblijfplaats aangehouden in Nijmegen, omdat hij verdacht wordt van betrokkenheid bij een gewapende overval op een filiaal van supermarktketen Jumbo op donderdag 22 juli 2021.

In de ochtend van donderdag 22 juli, rond 07.30 uur, werd een filiaal van de supermarktketen Jumbo aan het Fenikshof in Nijmegen overvallen door twee overvallers. Eén van de twee overvallers liep de winkel binnen en richtte het vuurwapen op één van kassamedewerkers. De overvaller dwong de kassamedewerkster om geld te geven. Hij griste een kassalade weg en bedreigde ook het overige personeel. Bij de gewapende overval zijn geen gewonden gevallen. Nadat de kassalade was buitgemaakt, renden de verdachten via de Kievitsstraat naar de Voorstadslaan. Ze staken de rotonde bij de Marialaan- Industrieweg over en renden vervolgens verder de Voorstadslaan in.

Aanhouding
Het onderzoek naar deze gewapende overval leidde woensdag 18 augustus tot aanhouding van één van de twee verdachten. Het gaat om een 30- jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats. De verdachte viel op doordat hij op een gestolen bromfiets rond reed. Hij wordt verhoord over zijn betrokkenheid bij deze gewapende overval. Meer aanhoudingen sluit de recherche niet uit.

Informatie delen
Na deze aanhouding gaat het onderzoek onverminderd verder. We vragen iedereen die meer weet over deze zaak en/of iets weet over de tweede verdachte zich te melden. Informatie over deze gewapende overval blijft uiteraard welkom bij de recherche.

Weet u mogelijk meer? Of wilt u anoniem meer informatie delen over deze gewapende overval? Dat kan uiteraard via 0900- 8844, maar dat kan ook anoniem. Wanneer u liever anoniem informatie deelt, dan kunt u contact opnemen met MeldMisdaadAnoniem via 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl. Alle informatie kan van belang zijn voor het onderzoek.