NIJMEGEN - De rechtbank veroordeelt een 28-jarige man uit Nijmegen tot 3 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor meerdere zedenfeiten. De man bood in de stad mensen aan ze met zijn auto weg te brengen. Daarna werden ze seksueel misbruikt, al dan niet na gedrogeerd te zijn. Een vrouw die met hem meeging werd door hem in een hotel seksueel misbruikt terwijl ze buiten bewustzijn had was. Ook randde hij 2 mannen aan in zijn auto.

Gedrogeerd

De rechtbank acht bewezen dat hij deze mannen heeft gedrogeerd via hun drinken waarna ze het bewustzijn verloren. Bij 1 van de slachtoffers werden werd door het NFI sporen van het bedwelmend middel ketamine gevonden.

Niet meewerken aan onderzoek

De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van 6 jaar en het opleggen van een gedragsmaatregel. De man weigerde mee te werken aan observatie in het Pieter Baan Centrum (PBC). Volgens de rechtbank is desondanks tbs met dwangverpleging passend, omdat zijn gedrag zo pervers is dat het onaannemelijk is dat deze misdrijven zijn gepleegd zonder dat daaraan een (seksuele) stoornis ten grondslag ligt.

Schadevergoeding

De man moet tot slot ook een schadevergoeding van in totaal ruim 8 duizend euro aan 2 van de slachtoffers betalen.