BEUNINGEN - De rechtbank veroordeelt een 48-jarige man uit Beuningen voor ontucht met een minderjarig meisje. De rechtbank legt aan de man een gevangenisstraf van 9 maanden op, waarvan 4 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. Daarbij moet de man een schadevergoeding betalen aan het slachtoffer.

Het slachtoffer logeerde in de periode van december 2018 tot november 2019 een aantal keren bij de 48-jarige man en zijn gezin. Op enig moment vertelde het meisje tegen haar moeder dat zij een geheimpje met de man had en dat dit te maken zou hebben met het in bad gaan.

Gedetailleerde verklaring slachtoffer
De rechtbank oordeelt dat er sprake is van ontucht met het slachtoffer op 2 verschillende momenten. De rechtbank komt tot wettig en overtuigend bewijs door de authentieke en gedetailleerde verklaring van het slachtoffer. Daarbij beschreef de man direct dezelfde situaties maar met een ander verhaal, nadat hij hier door de moeder van het meisje mee was geconfronteerd. De man was wisselend in zijn verklaringen, terwijl het meisje steeds hetzelfde verhaal vertelde.

Misbruik van vertrouwen
Door zijn handelen maakte de man ernstige inbreuk op de lichamelijke integriteit van het slachtoffer. Ook misbruikte hij het vertrouwen dat de moeder van het slachtoffer en haar minderjarige dochter in hem hadden. Dit soort delicten kunnen grote schade toebrengen aan de (seksuele) ontwikkeling van kinderen. De rechtbank rekent dit de man zwaar aan. In het voordeel van de man houdt de rechtbank rekening met het feit dat de man niet eerder voor een zedendelict veroordeeld is en dat ruim 2 jaar verstreken is sinds de ontuchtige handelingen. De rechtbank oordeelt dat een onvoorwaardelijke gevangenisstraf op zijn plaats is. Aan de man is ook een contactverbod met het slachtoffer opgelegd.​

Schadevergoeding
Ook moet de man ruim 1500 euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer.