ELST - De politie heeft woensdag 4 november drie minderjarigen aangehouden na de vondst van illegaal vuurwerk. Het vuurwerk lag op drie verschillende plekken in Elst opgeslagen.


Het gaat om een grote hoeveelheid zwaar, illegaal vuurwerk: bij elkaar bijna honderd kilo. De politie onderzoekt de zaak verder en deze zal worden overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

Fikse straffen
Het in het bezit hebben en/of verhandelen van illegaal vuurwerk zorgt vrijwel altijd voor een strafblad. De rechter kan een maximale gevangenisstraf van zes jaar opleggen. Hiermee lopen verdachten dus het risico om hun toekomst letterlijk te verknallen.

Strijd gaat door

Illegaal vuurwerk is nog steeds een groot veiligheidsprobleem. De inspanningen van de politie, de Inspectie Leefomgeving en Transport en het Openbaar Ministerie om de handel in illegaal vuurwerk te bestrijden worden daarom onverminderd voortgezet. Niet alleen het verkopen van illegaal vuurwerk is strafbaar, ook particulieren die (online) illegaal vuurwerk kopen zijn strafbaar.

Melden loont

Heb je vermoedens van illegaal vuurwerk dat ligt opgeslagen in je omgeving? Of is er sprake van overlast? Melden kan altijd via 0900-8844. Ook anoniem melden is een optie via 0800-7000. De schade kan gigantisch zijn als er iets misgaat met het opgeslagen vuurwerk. Het opsporen en in beslag nemen van dit vuurwerk heeft dan ook hoge prioriteit.