GROESBEEK - Dinsdagochtend heeft de politie drie jongeren gearresteerd op verdenking van openlijke geweldpleging tegen twee mannen bij partycentrum de Linde in Groesbeek. De verdachten zijn 17 (2x) en 18 jaar oud en afkomstig uit Groesbeek. In dit onderzoek worden meer aanhoudingen verwacht.

In het weekend van 5 en 6 juni werden twee volwassenen mishandeld door een groep jongeren. De beelden van deze geweldplegingen gingen rond op socialmedia. Dat beeldmateriaal kon de politie gebruiken in het onderzoek naar de daders.

De beelden zijn bekeken en geanalyseerd door meerdere rechercheurs. Dat vraagt zorgvuldigheid en kost tijd. Alle beelden moeten worden bekeken: wie en wat is daarop te zien. Dat betekent dat op sommige beelden te zien is dat iemand een strafbaar feit pleegt zoals de mishandeling, maar dat zijn gezicht niet zichtbaar is. Op andere beelden kan bv. een gezicht goed zichtbaar zijn, maar niet het strafbare feit. Dan moet je verder rechercheren met bv. (kleding)signalementen en getuigenverklaringen.

We kijken daarnaast niet alleen naar beelden die op socialmedia zijn geplaats, maar zoeken ook naar de beeldfragmenten van ervoor en daarna. Zo moeten alle beelden en verklaringen aan elkaar worden geknoopt. Datzelfde is van toepassing als op socialmedia namen worden genoemd; als politie onderzoeken we uiteraard of zo’n naam klopt.

Het onderzoek van dit rechercheteam, heeft nu geleid tot de eerste 3 geplande aanhoudingen. De rechercheurs zijn daarmee vandaag gestart. Dat deel van het onderzoek gaat de komende dagen verder. Meer aanhoudingen worden zeker niet uitgesloten.