NIJMEGEN - In Nijmegen mishandelden twee mannen een 62-jarige man zo erg, dat hij een week in het ziekenhuis heeft gelegen. Heb jij dit zien gebeuren? Dan spreken we jou graag!


De mishandeling vond plaats tijdens de Vierdaagsefeesten, in de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 juli. De man liep rond 02.00 uur alleen naar huis. Ter hoogte van restaurant Loetje kreeg hij plotseling een duw in zijn rug, waardoor hij vooroverviel. Twee mannen schopten en sloegen hem. Pas toen voorbijgangers riepen dat ze moesten stoppen, liepen ze weg.

Het slachtoffer belandde in het ziekenhuis met gebroken ribben, een gekneusde onderrug, een gebroken sleutelbeen en een zware hersenschudding. Hij heeft nog altijd veel pijn en problemen met zijn geheugen. Ook heeft de mishandeling hem angstig gemaakt en is het moeilijk voor hem om de slaap te vatten.

Het is onduidelijk wat de mannen ertoe bracht om de 62-jarige man zo toe te takelen. We zijn naar hen op zoek. Daarbij roepen we de hulp in van mensen die mogelijk iets hebben gezien.

Signalement

De daders zijn tussen de 25 en 30 jaar oud, hebben een donkere huidskleur en spreken in een onbekende taal. In de nacht van de mishandeling droegen beiden zwarte kleding en een zwart petje.

Vragen

  • Heb jij deze mishandeling zien gebeuren?
  • Was jij één van de vier voorbijgangers die de daders wegjoegen?
  • Heb jij die nacht wellicht gezien hoe twee mannen een oudere heer achtervolgden?
  • Heb jij een bewakings- of deurbelcamera en woon jij op de route die het slachtoffer liep? Het slachtoffer vertrok rond twee uur vanaf de Bloemerstraat richting het Waterkwartier. Hij liep over de Parkweg, langs het Kronenburgerpark, via een tunneltje richting het Joris Ivensplein en via de Nieuwe Hezelpoort naar de Kraanstraat.
  • We horen heel graag van jou! Ook al lijkt jouw informatie onbelangrijk, neem alsjeblieft contact met ons op. Jouw info kan nét een ontbrekend puzzelstukje zijn!

Contact

Geef je tip door via het onderstaande tipformulier of bel de gratis tiplijn op 0800-6070. Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op het nummer 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl.