NIJMEGEN - De politie is op zoek naar getuigen van een woningoverval aan de Aldenhof in Nijmegen afgelopen donderdagavond. Een 43-jarige man werd in zijn woning bedreigd met een wapen, mishandeld en moest met letsel worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Het is rond 22:45 uur als de politie melding krijgt van de woningoverval. Vermoedelijk drongen twee mannen even daarvoor de woning van het slachtoffer binnen. Ze waren volledig in het zwart gekleed en droegen tijdens de overval bivakmutsen.

Gevlucht met buit

Na de overval is het duo met buit - waaronder een telefoon - gevlucht. De gestolen telefoon is enkele uren later aangetroffen in een weiland in het Brabantse Oudheusden.

Deel beelden en informatie

Mensen die voor, rond of na het moment van de overval iets hebben gezien of gehoord in en rond de Aldenhof, vragen we om contact op te nemen. Ook camerabeelden zijn van belang voor het onderzoek. Mensen met bewakingscamera’s, videodeurbellen of dashcams in de Aldenhof, vragen we om de beelden uit te kijken. Is er iets opvallends op te zien? Meld dit en deel de beelden met de politie. Ook als mensen in Oudsheusden iets is opgevallen, vragen we ze om dit door te geven.

Melden kan via 0900-8844 of volledig anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Bij anonieme meldingen is een melding voor de politie nooit terug te herleiden naar de melder. Alle informatie, hoe minimaal ook, kan van belang zijn voor het politieonderzoek.

^SV 2021423798