NIJMEGEN - De rechtbank veroordeelt een 21-jarige en 20-jarige man uit Nijmegen voor het samen plegen van een poging tot doodslag. De 21-jarige man wordt door de rechtbank daarbij veroordeeld voor drie mishandelingen, onder meer tegen een pastoor en een politieagent. Ook verzette hij zich tijdens zijn aanhouding en beledigde agenten. De man krijgt een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 30 maanden. De 20-jarige man krijgt een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaar. Daarbij moeten beiden mannen een schadevergoeding betalen.

De mannen mishandelden samen op 23 april 2021 - overdag - in het centrum van Nijmegen het slachtoffer. Terwijl het slachtoffer op de grond lag, werd hij meerdere keren geslagen. Ook schopten de mannen tegen zijn lichaam en hoofd. Uit getuigenverklaringen blijkt dat de mannen het slachtoffer gericht en met zeer veel kracht tegen het hoofd trapten, alsof ze tegen een bal trapten.

Zeer ernstig geweld
De rechtbank oordeelt dat de mannen zeer ernstig geweld hebben toegepast op het slachtoffer dat weerloos op de grond lag. De rechtbank vindt het bijzonder kwalijk dat de minderjarige zoon van het slachtoffer en veel omstanders hiervan ongewild getuige zijn geweest. Het incident had grote impact op het slachtoffer en zijn zoon. De getuigen waren erg onder de indruk van de heftigheid van het geweld.

​Schadevergoeding
Naast de gevangenisstraffen moeten de 2 mannen een schadevergoeding betalen aan het slachtoffer van de poging doodslag van ruim 4.300 euro. De 21-jarige man moet bovendien aan een slachtoffer van een mishandeling een schadevergoeding betalen van 500 euro.