NIJMEGEN - De politie is op maandag 19 juni bezig met een groot onderzoek in Nijmegen in de wijken Malvert en Meijhorst. Er is ook een gebied afgezet, omdat er mogelijk explosief materiaal is aangetroffen. De politie is op zoek naar getuigen die kunnen helpen bij het onderzoek.


Agenten schieten op auto

Op zaterdagavond kreeg de politie een melding van een verdachte situatie aan de Malvert 62e straat. Er zou mogelijk ingebroken worden bij een garagebox. Toen agenten bezig waren met onderzoek, reed er een auto met hoge snelheid uit de garagebox. Agenten hebben op de auto geschoten. Tijdens de vlucht heeft de auto een omstander geraakt. Deze vrouw raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. De Rijksrecherche is afgelopen nacht gestart met een onderzoek omdat agenten geschoten hebben.

Materiaal in garagebox

In de garagebox werd materiaal aangetroffen dat mogelijk explosief is. Daarom is de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ingeschakeld, die het materiaal zal opruimen. De flat boven de garagebox is uit voorzorg ontruimd en bewoners worden in de omgeving opgevangen.

Auto gevonden

In de nacht is er onderzoek gedaan naar een voorwerp in de omgeving van de garagebox, die vermoedelijk uit de wegrijdende auto is gegooid. Later werd er een zwarte Volkswagen Golf aangetroffen aan de Meijhorst 29e straat. Vermoedelijk is dit de auto waarmee de verdachten zijn gevlucht. Bij deze auto is ook materiaal aangetroffen dat verder onderzocht werd, daarom was de omgeving afgezet en de school in de buurt gesloten. De auto wordt afgesleept voor verder onderzoek. De verdachten zijn nog voortvluchtig.

Getuigen gezocht

De politie is op zoek naar getuigen die in de afgelopen nacht iets hebben gezien. Concreet zijn er nu de volgende vragen:

  • Wie heeft er de afgelopen tijd iets verdachts gezien rond de garagebox in de Malvert 62e straat?
  • Wie heeft afgelopen nacht (tussen 23:00 en 02:00 uur) in de wijk Malvert en Meijhorst verdachte personen of auto’s gezien?
  • Zijn er in de wijk Malvert of Meijhorst mensen die camerabeelden hebben, waarop verdachte bewegingen te zien zijn tussen 23:00 en 02:00 uur?
  • Zijn er mensen die mogelijk andere informatie hebben die kan helpen bij dit onderzoek?

Voor tips kunt u bellen met 0900-8844 of het tipformulier op deze website invullen.