NIJMEGEN - De rechtbank veroordeelt een 61-jarige man uit Nijmegen voor het veroorzaken van een verkeersongeval. Hij krijgt een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van 6 maanden.


De man kwam op 30 mei 2022 in zijn woonplaats met zijn auto in botsing met het slachtoffer op een snorfiets. Hij reed zonder te remmen of zijn snelheid te minderen linksaf een kruispunt op. De Nijmegenaar nam daarbij de binnenbocht en verleende geen voorrang aan de snorfietser, die op de voorrangsweg reed. Het slachtoffer liep daarbij onder meer een armbreuk, een breuk in het onderbeen en een knieschijfbreuk op.

Straf gelijk aan eis

De officier eiste een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van 6 maanden. De advocaat van de man kon zich in deze strafeis vinden. De rechtbank volgt ook deze eis. In het voordeel van de man weegt de rechtbank mee dat de man een schuldbewuste houding aannam en het kwalijke van zijn rijgedrag inziet. De man gaf openheid van zaken en toonde inzicht in zijn handelen. Verder probeerde hij contact te leggen met het slachtoffer. De wens van het slachtoffer - om geen contact te hebben - respecteerde hij. Verder is de man nooit eerder veroordeeld voor strafbare feiten.

Voorwaardelijke rijontzegging

Voor zover bekend gedroeg de man zich niet vaker onveilig in het verkeer. De man is pakketbezorger en heeft zijn rijbewijs nodig voor zijn werk. Daarom legt de rechtbank naast een taakstraf een geheel voorwaardelijke rijontzegging op. Hiervoor geldt een proeftijd van 2 jaar.