NIJMEGEN/LENT - De rechtbank veroordeelt 2 mannen voor betrokkenheid bij mensenhandel. Een 29-jarige man uit Nijmegen krijgt een celstraf van 3 jaar, de rechtbank legt een 28-jarige man uit Lent een gevangenisstraf van 2 jaar op. De man uit Lent moet ook een eerder opgelegde voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 weken uitzitten. Verder moeten de mannen een schadevergoeding aan het slachtoffer betalen.


In 2021 tot en met 2022 - in een periode van 3 maanden – is een 16-jarig meisje seksueel uitgebuit door de 2 mannen. De mannen lieten haar in de prostitutie werken en inden zelf het geld. Het slachtoffer was extra kwetsbaar omdat zij onder toezicht van Jeugdzorg in instellingen verbleef en meerdere stoornissen had.

Financieel gewin

Volgens de rechtbank hielden de mannen op geen enkele wijze rekening met de jeugdige leeftijd en de grote kwetsbaarheid van het slachtoffer. Zij hadden alleen oog voor hun eigen financieel gewin. Ook toen zij wisten dat het slachtoffer pas 16 jaar was gingen zij door met hun praktijken. De rechtbank rekent dit de mannen ernstig aan. Volgens de rechtbank toonde de Nijmegenaar op geen enkele wijze berouw voor zijn handelwijze ten aanzien van slachtoffer. De man uit Lent is ook veroordeeld voor het in bezit hebben van 2 kinderpornofoto’s. De rechtbank vond niet bewezen dat de mannen het meisje ook aan het wettig gezag hebben onttrokken.

Schadevergoeding

Tot slot moeten de mannen vanwege de seksuele uitbuiting ook een schadevergoeding van 16.000 euro aan het slachtoffer betalen.