NIJMEGEN - De politie is op zoek naar getuigen van een incident rond het Nijmeegse centraal station op dinsdag 22 december. Tussen 18:30 en 19:00 uur wordt daar een vrouw bestolen van haar telefoon. Een omstander die te hulp schiet is in zijn buik gestoken.

In de trein richting Den Helder steelt de vermoedelijke dader, een 26-jarige man uit Nijmegen, de telefoon van een 21-jarige vrouw uit Ede. De trein staat op dat moment stil op station Nijmegen en de verdachte zet het op een lopen. Een 19-jarige man uit Druten wil de man op de Tunnelweg stoppen, maar wordt dan in zijn buik gestoken door de verdachte.

Getuigen en beelden

Hoewel de 26-jarige Nijmegenaar is aangehouden wil de politie met meer getuigen spreken. Dit om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen. Ook beelden kunnen het onderzoek helpen.

Melden

Heb jij die dinsdagavond iets gezien of gehoord op het station, in de fietstunnel of rond de Marialaan in Nijmegen, dat met deze zaak te maken kan hebben? Ben je getuige geweest van de diefstal, vluchtpoging of het steekincident? Weet je meer of heb je beelden? Bel met 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000. Alle informatie, hoe klein ook, kan bruikbaar zijn. Melden via het online tipformulier behoort ook tot de mogelijkheden.

^SV 2020605450