NIJMEGEN - De politie heeft woensdag 25 oktober een grote controle gehouden op het terrein van de Provincie Gelderland aan de Nijmeegse Griftdijk. In totaal werden er zo'n 120 voertuigen gecontroleerd. Naast de politie waren ook de Belastingdienst en Koninklijke Marechaussee aanwezig.


Tijdens de controle, die de hele middag en avond duurde, werden er vijf aanhoudingen verricht. Drie automobilisten reden vermoedelijk onder invloed van drugs. Bij hen is na de positieve speekseltest bloed afgenomen om dit definitief vast te kunnen stellen.

Drugs en mes

Bij een 20-jarige man uit Arnhem werd een handelshoeveelheid softdrugs aangetoffen, waarop hij werd aangehouden. Een 19-jarige man uit Groesbeek moest ook mee nadat hij een vals rijbewijs toonde. De man reed zonder geldig rijbewijs en in zijn voertuig werd een mes aangetroffen. Het mes is in beslag genomen.

Naast de aanhoudingen werden er 35 bekeuringen geschreven voor verschillende (verkeers)overtredingen. Denk bijvoorbeeld aan afleiding door het gebruik van de mobiele telefoon achter het stuur, rijden met gladde banden of ondeugdelijke verlichting. De Belastingdienst inde voor meer dan zestigduizend euro aan openstaande schulden en nam zes voertuigen in beslag.

Veiligheid vergroten

De politie kijkt positief terug op de controle. Met grote controles als deze hopen we de (verkeers)veiligheid te vergroten. Daarnaast kan het ons inzichten geven over bijvoorbeeld ondermijnende vormen van criminaliteit.