NIJMEGEN - Een rechercheteam doet de komende maanden onderzoek doet naar de relschoppers bij de wedstrijd NEC-Vitesse. Na de wedstrijd op 17 oktober ontstonden er ernstige ordeverstoringen. Er werd veel geweld gebruikt tegen de politie. Het team doet nu een oproep: was je betrokken bij de rellen? Kom je dan nu zelf melden!


De afgelopen week kwamen er veel reacties op de oproep om tips en beelden te delen. Er zijn tientallen tips over betrokken personen. Een deel daarvan kwam via Meld Misdaad Anoniem.

Met alle tips en beelden verwacht de recherche dat de meeste relschoppers aangehouden kunnen worden. Het team verwacht binnenkort beelden te delen met de vraag wie erop te zien is. Toch hoeft het niet zover te komen. Daarom roept het rechercheteam ook de oproep: meld je als je betrokken bent geweest! Heb je met stenen of iets anders naar de politie gegooid? Of heb je iets vernield, zoals de politiebus? Meld je dan. Dat kan bij de balie van het politiebureau in Nijmegen, maar je mag je ook telefonisch melden via 0900-8844.

Heb je tips over anderen? Ook dan kun je direct de politie bellen, maar je kunt je informatie ook anoniem delen via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).