NIJMEGEN - Op vrijdag 31 december hield de politie in een parkeergarage aan de Fenikshof in Nijmegen iemand staande die zich verdacht ophield. Dit gebeurde tijdens een surveillanceronde waarbij bekend was dat er vaker overlast op deze locatie is.

De man gedroeg zich in gesprek met de politie onrustig en bleek enkele kilo’s hennep bij zich te hebben. De Nijmegenaar van 36 is hierop aangehouden. In zijn dichtbij geparkeerde auto werd een man van 43 zonder vaste woon- of verblijfplaats aangetroffen. Ook deze man is aangehouden.

Na deze aanhoudingen en de vondst van de hennep heeft de politie de woning van de Nijmegenaar doorzocht. In totaal werd zo meer dan 50 kilo gedroogde hennep aangetroffen, maar ook een vuurwapen. Zowel de drugs als het vuurwapen zijn in beslag genomen om verder onderzocht te worden.

Inbreker

Terwijl de politie in de woning bezig was met haar onderzoek, hoorden aanwezige agenten dat er aan de voordeur werd gerommeld. Op het moment dat de voordeur van buitenaf werd geopend, konden ze een man aanhouden op verdenking van poging tot inbraak. Het gaat om een man van 53 uit Nijmegen.

De man van 36 uit Nijmegen is inmiddels voorgeleid bij de rechter-commissaris en zit nog vast. De twee andere personen zitten niet meer vast, maar worden nog wel als verdachte beschouwd.

2021609568 ^JH