NIJMEGEN - De politie heeft twee personen aangehouden na een schietincident op het Stationsplein in Nijmegen afgelopen dinsdagavond. Het gaat om een 20-jarige man uit Nijmegen en om een 23-jarige man uit Nijmegen.


Iets voor 20:00 uur komt er bij de politie een melding binnen van een schietpartij. Eenmaal aangekomen is er geen zicht op een eventuele dader en ook niet op een eventueel slachtoffer. Wel zijn er getuigen die kunnen verklaren. Op de plek van het incident wordt een huls aangetroffen.

Camerabeelden
Na onderzoek en met hulp van camerabeelden kan de 20-jarige man vrij snel worden aangehouden. Zijn rol bij het schietincident wordt nog onderzocht. De 23-jarige man is in een Nijmeegs ziekenhuis aangehouden, hij had zich daar gemeld en had eerst medische hulp nodig.

Getuigen gezocht
De politie doet verder onderzoek naar de toedracht van de schietpartij en sluit niet uit dat er meer verdachten zijn. Daarom een dringende oproep aan getuigen van het schietincident om zich te melden. Mocht u op 11 augustus rond 20.00 uur aanwezig zijn geweest op het Stationsplein en iets hebben gezien of gehoord, neem dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Ook is de politie geïnteresseerd in mogelijke dashcambeelden die rond 20:00 ur zijn gemaakt in de omgeving van het station, de Tunnelweg en de Tweede Oude Heselaan. Die beelden kunnen van groot belang zijn voor het onderzoek.