NIJMEGEN - De politie in Nijmegen doet onderzoek naar de dood van een 62-jarige man uit die plaats. Het lichaam van de Nijmegenaar werd donderdagochtend in zijn woning aan de Gildekamp aangetroffen. Vanwege het onderzoek zijn twee personen aangehouden nabij de Gildekamp; zij hebben zich zelf bij de politie gemeld. Het gaat om een 21-jarige vrouw en 20-jarige man, beiden uit Nijmegen.


Na de melding is door medewerkers van de Forensische Opsporing en districtsrecherche gestart met tactisch- en technisch onderzoek in de woning. Het lichaam van de man is overgebracht naar de onderzoeksruimte van de afdeling Forensische opsporing. Vandaag is het onderzoek voortgezet en uitgebreid met een buurtonderzoek, getuigen- en verdachtenverhoor. Onderzocht wordt wat de betrokkenheid is van beide verdachten, bij het overlijden van de man. De verdachten blijven ook dit weekend vastzitten.

In de omgeving is gestart met een buurtonderzoek; dat onderzoek is vandaar vrijdag, voortgezet. Mensen die mogelijk bruikbare informatie hebben én nog niet met de politie hebben gesproken, worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dat is mogelijk via het telefoonnummer 0900-8844 of het contactformulier via www.politie.nl/contact.