BEUNINGEN - Op maandag 19 september 2022 start de inhoudelijke behandeling van Onderzoek Nigeria , in de media ook wel bekend als Vergismoord Beuningen . In dit onderzoek staan meerdere verdachten terecht voor hun mogelijke betrokkenheid bij een liquidatie van een man uit Nijmegen in Beuningen in juli 2020. Naast onderzoek Nigeria staan er ook verdachten terecht in Onderzoek Tienhoven (poging liquidatie – vergissing doelwit) en Onderzoek Seegat (moord op Ayla Mintjes en poging liquidatie Anis B).Voor de inhoudelijke behandeling zijn meerdere zittingsdagen uitgetrokken. De inhoudelijke behandeling van deze zaak vindt plaats in het Paleis van Justitie in Arnhem én in de rechtbank in Rotterdam.


De rechtbank trekt in totaal 12 zittingsdagen uit voor de inhoudelijke behandeling. Alle zaken zijn openbaar. De behandeling van de zaken vindt plaats in Arnhem en Rotterdam. Een aantal verdachten is ook bij andere strafonderzoeken betrokken. De voorlopige planning staat in onderstaand overzicht. De rechtbank kan de planning aanpassen. De zittingen starten iedere dag om 09:15 uur.

Datum

Locatie

Maandag 19 septemberRotterdam
Dinsdag 20 septemberRotterdam
Donderdag 22 septemberArnhem
Vrijdag 23 septemberRotterdam
Maandag 31 oktoberRotterdam
Dinsdag 1 novemberRotterdam
Woensdag 2 novemberArnhem
Vrijdag 4 novemberArnhem
Maandag 7 novemberArnhem
Woensdag 9 novemberArnhem
Vrijdag 11 novemberArnhem
Maandag 14 novemberArnhem


Aanmelden media

Alle journalisten die deze zaken willen bijwonen moeten zich vooraf aanmelden door een e-mail te sturen naar mediagld@rechtspraak.nl. Dit geldt voor zowel filmende als schrijvende pers. Ook fotografen en tekenaars moeten zich van tevoren aanmelden. De volgende deadlines gelden:

  • Voor de zaken in de week van 19 september tot uiterlijk 12:00 uur op vrijdag 16 september;
  • Voor de zaken in week van maandag 31 oktober tot uiterlijk 12:00 uur op vrijdag 28 oktober;
  • Voor de zaken in week van maandag 7 november tot uiterlijk 12:00 uur op vrijdag 4 november.

Journalisten die zich na deze datum/tijdstip aanmelden kunnen we geen plek in de zaal garanderen.


Poolregeling audiovisuele media

Voor het maken van audiovisuele opnames geldt een poolregeling als meer dan 2 omroepen zich aanmelden. Er is ruimte voor een landelijke en een regionale omroep. Voor het gebruik van de poolregeling maken de overige media afspraken met de omroep die de pool verzorgt.

Bezoekers

Bezoekers kunnen de zaken volgen op de publieke tribune. Zorg dat u op tijd aanwezig bent. Als de zaal vol zit, is geen toegang meer mogelijk.

Huisregels

Bij binnenkomst in de rechtbank moet u zich kunnen legitimeren. Het scannen van uw bagage en fouillering kan onderdeel zijn van de toegangscontrole. Wanneer het druk is bij de ingang van de rechtbank, moet u mogelijk even wachten voordat u door de toegangscontrole kunt. Ook is het maken van foto-, film- of geluidsopnamen niet toegestaan.

Vragen

Journalisten kunnen met vragen contact opnemen met team communicatie van rechtbank Gelderland, telefoon 088 361 15 20 of via mediagld@rechtspraak.nl. Bent u geen journalist maar u hebt wel een vraag? Bel 088 361 20 00 of mail naar kccgelderland@rechtspraak.nl