NIJMEGEN - De zoektocht naar verdachte tassen of zakken is vanmiddag gestopt. Op basis van getuigenverklaringen is gezocht in een Nijmeegse wijk, maar er is niks aangetroffen. We bedanken iedereen die zo alert was om verdachte tassen te melden. Op dit moment is er geen informatie dat er verdachte tassen of zakken in de wijk zijn, maar blijf verdachte situaties wel altijd melden via 112.

Oorspronkelijk bericht:
De politie is vanochtend dringend op zoek naar tassen of zakken die vanochtend zijn achtergelaten door vier verdachten in Nijmegen. Mogelijk in of rond de Hatertse Hei. Op basis van getuigenverklaringen gaat de politie er vanuit dat de mannen één of meerdere tassen hebben gedumpt op hun vlucht. Wie een verdachte tas ziet in of rond de Hatertse Hei in Nijmegen, wordt verzocht om direct de politie te bellen via 112 of 0900-8844.

De politie benadrukt dat mensen in Nijmegen direct moeten bellen, en de spullen niet aanraken. Het kan zijn dat er zaken in de tas zitten die gevaarlijk kunnen zijn, maar bij het aanraken kunnen ook sporen gewist worden. Over de aanhoudingen en verdachten kan op dit moment nog niets meer gezegd worden.