CUIJK/NIJMEGEN - Rechercheurs die zich bezig houden met het onderzoek naar de brandstichtingen bij de eigenaren van een E-bikeshop, verhoorden dinsdagochtend een tweede verdachte in de PI in Arnhem. Het gaat om een 33-jarige inwoner van Nijmegen.

De man zit daar al voor een ander delict gedetineerd. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de reeks brandstichtingen. Eind november hielden we in dit onderzoek al een 31-jarige Nijmegenaar aan, die verdacht wordt van betrokkenheid bij de branden. Deze man zit nog steeds vast nadat hij eerder door de rechtercommissaris in bewaring werd gesteld.

Onderzoek
In januari van dit jaar werden in Cuijk diverse branden gesticht in voertuigen en een bedrijfspand. In mei en juni van dit jaar waren er opnieuw een aantal branden in Cuijk en deze keer ook in Nijmegen. In oktober werden ook twee woningen beschoten in Cuijk en Nijmegen. Bij al deze incidenten raakte gelukkig niemand gewond. De incidenten zijn klaarblijkelijk gericht tegen de eigenaren van een E-bikeshop en mensen uit hun omgeving. Daarom werd een speciaal rechercheteam op het onderzoek gezet. De diverse zaken zijn gebundeld en worden door de districtsrecherche van Den Bosch in samenwerking met de collega’s uit Nijmegen onder de loep genomen. Dat leidde uiteindelijk tot de verdenking van betrokkenheid bij de brandstichtingen van de twee mannen.

Informatie
Het onderzoek naar de reeks incidenten is nog in volle gang. De stand van dit onderzoek laat het echter op dit moment niet toe daar meer over te zeggen. Iedereen die informatie heeft over deze zaak, ook over de mogelijke achtergrond van deze misdrijven, roepen we op die te delen met het rechercheteam. Dat kan via het tipformulier of via de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Eventueel gegarandeerd anoniem tippen kan via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.