NIJMEGEN - UPDATE: Zaterdagnacht is een 23-jarige man uit Nijmegen door de politie aangehouden. Ook hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het dodelijk steekincident. Zaterdagmiddag bevond zich veel winkelend publiek in de directe omgeving van het incident.

Het onderzoeksteam verzoekt mogelijke getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken, contact op te nemen met het rechercheteam. Ook eventuele foto’s of videobeelden kunnen het rechercheteam verder helpen. In het onderzoek worden meer aanhoudingen niet uitgesloten.

De politie is zaterdagmiddag gestart met een groot onderzoek, na een dodelijk steekincident op Plein 1944 in Nijmegen. Bij dit steekincident is een 21-jarige man uit de gemeente Nijmegen overleden. Korte tijd later meldde zich op het politiebureau een 17-jarige jongeman uit Nijmegen. Hij is aangehouden op verdenking van betrokkenheid.

Op Plein 1944 is vanmiddag een PD-unit geplaatst voor de 1e verhoren van mogelijke getuigen. Gelijktijdig is er buurtonderzoek gedaan om eventuele camerabeelden veilig te stellen. Door medewerkers van Forensische Opsporing is direct na het incident een technisch onderzoek gedaan.

De recherche is een Team Grootschalige Opsporing opgestart om onderzoek te doen naar dit geweldsincident, waarbij mogelijk meerdere personen betrokken zijn. Het is op dit moment nog niet duidelijk wat het motief of aanleiding voor het steekincident is. Met dit onderzoek wil de politie eventuele aanwijzingen of sporen die van belang kunnen zijn voor het onderzoek veiligstellen.

Iets gezien? Deel je informatie!
Getuigen die meer informatie hebben over dit incident kunnen de politie bellen via 0900-8844 of geheel anoniem via 0800-7000.Mocht u foto’s of videobeelden hebben die van belang kunnen zijn voor het onderzoek, dan kunt u deze via het tipformulier uploaden samen met uw informatie. 2022430719 (JA)