MALDEN - De politie heeft vier mannen aangehouden na de vondst van een hennepkwekerij aan de Steiger in Malden. Het gaat om drie mannen uit Eindhoven van 39, 41 en 51 jaar oud en één man uit Nuenen van 69 jaar oud.

De hennepkwekerij werd woensdag 14 oktober aangetroffen. Bij de gemeente Heumen kwam een anonieme tip binnen en na een bedrijfscontrole zijn medewerkers van de gemeente op de hennepkwekerij gestuit. De politie is toen direct ingeschakeld.

650 stekjes
Uit onderzoek blijkt dat er al eerdere oogsten waren geweest en de politie heeft op het moment van binnenvallen 650 stekjes voor nieuwe hennepplanten aangetroffen en in beslag genomen. Daarnaast was er sprake van diefstal van stroom. Ook zijn er twee voertuigen in beslag genomen.

Veiligheid voorop
De politie grijpt samen met haar partners in als het gaat om ondermijnende activiteiten. Deze zijn gevaarlijk en destructief voor de omgeving. De veiligheid voor die omgeving heeft hoge prioriteit. Voor een hennepkwekerij wordt stroom vaak illegaal afgetapt. Dat kan brandgevaar voor de directe omgeving opleveren.

Melden loont
Heeft u een vermoeden van een hennepkwekerij in de buurt? Meld het altijd bij de politie via 0900-8844. Volledig anoniem melden kan ook via 0800-7000 of meld misdaad anoniem. De politie kan niet zonder oplettende buurtbewoners en neemt alle meldingen uiterst serieus