WIJCHEN - De rechtbank veroordeelt 3 mannen en een vrouw tot voorwaardelijke gevangenisstraffen en taakstraffen voor huisvredebreuk, dwang en mishandeling. Een 45-jarige man uit Groesbeek die zich hiernaast ook nog schuldig maakte aan diefstal krijgt met 140 uur de hoogste werkstraf.


Op 29 december 2019 gingen de mannen en de vrouw naar de woning van het slachtoffer in Wijchen om te kijken of daar spullen van de vrouw lagen, bij wie een aantal dagen eerder was ingebroken in haar woning. Het slachtoffer lag op de bank te slapen toen het viertal via het raam aan de achterzijde van de woning naar binnen kwamen. Zij sloegen het slachtoffer meerdere keren en gingen daarna in de woning op zoek gegaan naar de spullen. Het slachtoffer vluchtte de woning uit. Het viertal vertrok uit de woning toen zij de spullen niet konden vinden.

Verschillende rollen

De rechtbank komt tot verschillende straffen voor de mannen en de vrouw. De rechtbank baseert de hoogte van de taakstraffen op ieders rol en het aantal feiten waaraan zij schuldig maakten. De rechtbank legt de 38-jarige vrouw uit Nijmegen en 1 van de mannen een taakstraf van 100 uur op.

Een 33-jarige man uit Nijmegen heeft het slachtoffer niet geslagen. De rechtbank spreekt hem dan ook vrij van mishandeling. Hij moet een taakstraf van 60 uur uitvoeren. Daarbij krijgt deze man een voorwaardelijke gevangenisstraf van 1 maand opgelegd. Dit kom omdat hij na het incident in 2019 opnieuw met de politie in aanraking is gekomen

Een 47-jarige man uit Groesbeek maakte van de gelegenheid gebruik en nam een aantal spullen van het slachtoffer mee. De rechtbank veroordeelt hem voor diefstal. Hij moet een taakstraf van 140 uur uitvoeren. De rechtbank legt hem verder een gevangenisstraf van 60 dagen opgelegd, waarvan 56 voorwaardelijk, omdat hij na het incident in 2019 ook opnieuw in aanraking met de politie kwam.