UTRECHT - De politie heeft dinsdag 8 september in Nijmegen twee mannen aangehouden voor het plegen van voorbereidingshandelingen met betrekking tot het kweken van hennep. De verdachten zijn een 46-jarige inwoner uit Eindhoven en een 32-jarige man met de Chinese nationaliteit, zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen rond het middaguur op de A73 in de richting Nijmegen een kleine vrachtwagen rijden die achter iets door zijn vering zakte. Mogelijk was de auto te zwaar beladen. De bestuurder kreeg een stopteken en op de Neerbossche te Nijmegen werd een controle ingesteld.

Potgrond

Bij controle van de laadruimte bleek de hele wagen was volgeladen met grote zwarte tassen. De agenten zagen dat deze zakken gevuld waren met alle benodigdheden die je maar kunt bedenken om een grote hennepkwekerij op te zetten. Zo troffen de agenten onder meer schakelborden, bijna honderd groeilampen, pompen, ventilatoren en filters aan. Alles gloednieuw. Maar daarnaast ook rollen folie, honderden bloembakken, tassen vol kabels en slangen en zelfs 200 tassen met potgrond. Het enige wat ontbrak waren de hennepstekjes.

Alles is in beslag genomen en inmiddels vernietigd.