NIJMEGEN/ARNHEM - Opnieuw staan verdachten voor de rechter vanwege de ongeregeldheden rond de wedstrijd NEC-Vitesse op 17 oktober. Dinsdag 30 november moeten zes mannen zich voor de politierechter in Zutphen verantwoorden tijdens een zogenoemde themazitting.

De zes verdachten zijn in de leeftijd van 18 tot en met 47 jaar en komen uit Wijchen, Nijmegen, Rhenen, Veenendaal, Groesbeek en Lent. De mannen is openlijke geweldpleging ten laste gelegd.

Op de avond van de rellen zijn 22 verdachten aangehouden. Daar zijn in de weken daarna twaalf verdachten bijgekomen. Een aantal van hen is inmiddels veroordeeld. Vier mannen zijn berecht tijdens een snelrechtzitting op 2 november in Zutphen. Daar kregen zij straffen opgelegd variërend van een taakstraf van 120 uur tot een celstraf van zes maanden. Eén verdachte is vrijgesproken. Twee zaken zijn aangehouden. Die worden later nog door de rechtbank behandeld.

Bij de ongeregeldheden rond de voetbalwedstrijd van 17 oktober richtten hooligans zich tegen de politie. Er is met stenen gegooid naar de politie, en er zijn tal van zaken vernield, waaronder een politiebus.

Het Openbaar Ministerie spant zich in voor een snelle berechting van deze verdachten, om te laten zien dat het supportersgeweld en geweld tegen mensen met een publieke taak niet acceptabel vindt.De themazitting begint om 9.00 uur.