NIJMEGEN - Na het in Bureau GLD tonen van verdachten van de rellen na de wedstrijd NEC-Vitesse op zondag 17 oktober zijn zeker 25 tips binnengekomen bij de politie. Dit heeft ook een aantal herkenningen opgeleverd. Inmiddels zijn er vijf nieuwe verdachten gehoord.

Tijdens de rellen richtten hooligans zich op de politie. Er werd onder andere met stenen gegooid en er werd veel vernield, waaronder een politiebus. Er waren al 38 verdachten in beeld, een deel van hen is ook al voor de rechter verschenen. De nieuwe verdachten wonen allen in de regio. Drie van hen hebben zichzelf gemeld; een man van 20 uit Malden, een man van 31 uit Elst (Gld) en een man van 23 uit Ewijk. Daarnaast zijn ook een man van 46 uit Boxmeer en een man van 27 uit Nijmegen herkend en verhoord. De mannen uit Malden, Nijmegen en Ewijk worden ervan verdacht betrokken te zijn bij het vernielen van de politiebus. De twee mannen uit Boxmeer en Elst zouden voorwerpen naar de ME of hun bus hebben gegooid.

De totale lijst komt nu op 43 verdachten. Ruim de helft is op de avond van de rellen direct aangehouden. De rest is herkend op beelden door agenten of door burgers die met tips naar de politie belden. Het rechercheteam dat de rellen onderzoekt heeft daaropvolgend beelden gedeeld in uitzendingen van BureauGLD, in de hoop dat de rest ook herkend zou worden. Zo werden dertien foto’s van de relschoppers gedeeld op politie.nl. Op dit moment staan daar nog foto’s van drie relschoppers, de andere tien zijn nu bekend.

Herkent u een van de relschoppers? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844! Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.