NIJMEGEN - Het aantal deelauto’s in Nijmegen is de afgelopen tijd gegroeid. Deze stijging was al te zien in de grote steden zoals Amsterdam, Utrecht en Rotterdam maar ook in Nijmegen wordt autodelen nu steeds populairder.


Miljoenen auto’s staan 23 uur per dag stil

Er wordt in onze maatschappij te veel verspild aan de productie en het hebben van spullen die we nauwelijks gebruiken. Dit geldt ook voor auto’s. Hierdoor staan er in Europa miljoenen auto’s 23 uur per dag stil. Door onze auto’s te delen zorgen we ervoor dat er minder auto’s geproduceerd worden en de files en CO2-emissies verminderen. Steeds meer mensen zien de voordelen in van autodelen, maar hoe werkt het precies?

Autodelen

Vooral in de grote steden is het bezitten van een auto niet altijd meer zo handig. Het is lastig om een parkeerplek te vinden en je kunt bijna overal naartoe met het openbaar vervoer. Daarnaast zijn de maandelijkse kosten en de brandstof een flinke kostenpost. Dankzij autodelen kunnen autobezitters deze kosten deels dekken. Dit kan bijvoorbeeld via het autodeelplatform SnappCar. Mensen met een auto plaatsen deze op het platform en zo kunnen mensen uit de buurt eenvoudig een auto huren. Wil je graag een dag of weekend eropuit om de natuur rondom Nijmegen te ontdekken of voor een leuke stedentrip? Dan kun je in slechts enkele minuten een auto huren in Nijmegen.

Groot aanbod

Iedereen kan zijn of haar vierwieler delen met de buurt. Dus ook de buurman van nummer 10 met zijn handige verhuisbus of de overbuurvrouw met haar cabrio. En dat doen zij dus ook steeds vaker! Heb je binnenkort een verhuizing of een dagje Ikea op de planning staan? Een busje huren in Nijmegen is zo gepiept! Kijk eens rond op SnappCar en je zult zien dat er tientallen auto’s beschikbaar zijn die geschikt zijn voor jouw rit. Je maakt eenvoudig een profiel aan en binnen een paar klikken heb je een leuke deelauto gevonden bij jou in de buurt.