NIJMEGEN - Mevrouw Burgers ontving uit handen van burgemeester Bruls de Koninklijke onderscheiding ‘Lid in de Orde van Oranje-Nassau’ voor haar jarenlange activiteiten als vrijwilliger.


Mevrouw Burgers is in de jaren 90 in Nijmegen komen wonen, in Dukenburg. Ze zette haar eerste stappen als vrijwilliger in het Restaurant van de Orangerie, waar ze als gastvrouw en begeleidster werkte.

Nadat de activiteiten bij de Orangerie bijna 5 jaar geleden stopten, is ze bij de Horizon, een kleinschalige woonvorm van ZZG zorggroep in Nijmegen, als vrijwilliger gestart en begeleidt ze tot op heden groepsactiviteiten. Daarnaast ondersteunt ze incidentele activiteiten zoals uitstapjes, feesten, optredens en was ze jaren actief bij de Rolstoel3daagse. De Horizon kan altijd een beroep op mevrouw Burgers doen. Na de eerste coronagolf was mevrouw Burgers één van de eersten om haar vrijwilligerstaken te hervatten.

Daarnaast heeft mevrouw Burgers een flink aantal jaren als vrijwilligster gewerkt in de winkel van Terre des Hommes. Zij zorgde ervoor dat de ingebrachte spullen met veel aandacht schoongemaakt werden, mooi uitgestald en uiteindelijk verkocht werden in de winkel.

Door haar lange activiteiten als vrijwilliger heeft mevrouw Burgers zich ten bate van de samenleving ingespannen en ontvangt ze hiervoor een Koninklijke onderscheiding.