NIJMEGEN - Sport doet iets met je! Sport bepaalt mede wie we zijn, wat we doen, waar en wanneer. En vooral ook, met wie we dat doen. Meedoen met sport betekent vaak meedoen met de maatschappij. Gemeente, sportbonden en zeker de clubs en de scholen in Nijmegen maken dit mede mogelijk. Met de Nationale Sportweek willen we zo veel mogelijk mensen inspireren om een leven lang te genieten van plezier van sport. De Nationale Sportweek is een perfecte kans om makkelijk nieuwe sporten uit te proberen en samen sportplezier te beleven. Doet u ook mee?

Op vrijdag 18 september vindt de aftrap van de Nationale Sportweek centraal plaats. Op verschillende plekken in Nijmegen zijn er activiteiten. Op zaterdag 19 september zijn er overal in Nijmegen diverse activiteiten in samenwerking met sportaanbieders. Wilt u weten wat er in uw buurt te doen is? Kijk dan hieroonder voor het programma per stadsdeel.

Zondag 20 september - Sport en Voeding

Wat is een gezonde kantine? Wat betekent dit voor uw vereniging? Wilt u als sportvereniging ook stappen zetten richting een gezonde(re) kantine? Volg dan op zondag 20 september de webinar van Désirée Holstege van Team:Fit en ontvang een gratis proefpakket met gezonde(re) producten. Tijdens het webinar bespreekt zij vragen rond het thema ‘sport en voeding’:

  • Wat is een gezonde kantine?
  • Wat betekent dit voor een vereniging?
  • Welke stappen kunt u zetten richting een gezonde(re) kantine?

Wilt u meedoen, meld u dan aan bij uw buurtsportcoach.

Wilt u meer weten over de gezonde kantine van Team:Fit? Kijk op https://teamfit.nl/sportlocaties

Woensdag 23 september - Scholen

Kinderen in Nederland, en dus ook in Nijmegen, zijn kampioen stilzitten. Terwijl bewegen juist belangrijk is, vooral in de huidige situatie. Gemeente Nijmegen vindt het belangrijk dat kinderen veel bewegen. Daarom sluiten wij aan bij de 10@10 Challenge waarbij zo veel mogelijk basisschool leerlingen in Nijmegen om 10.00 uur meedoen aan de 10@10 challenge! En vanaf vandaag kunnen kinderen van de basisschool gebruik maken van het ‘Sjors Sportief boekje’ . Meer informatie? Kijk op: https://sjorssportief.nl

Vrijdag 25 september - Active Living Event

Tijdens het Active Living Event ontmoet u andere professionals om samen, op interactieve wijze met creatieve werkvormen, aan de slag te gaan met een complex vraagstuk uit de wereld van sport en bewegen. U doet op 25 september veel kennis, inspiratie en praktische tips op! De vraagstukken gaan over de volgende thema's:

  • Bewegen in de stad/ beweegvriendelijke leefomgeving
  • Sociale innovaties in de sport
  • Iedereen doet mee
  • Maatschappelijke waarde van sport

Meer informatie en aanmelden via: https://www.ru.nl/activeliving/event/

In elke wijk vinden worden er diverse activiteiten georganiseerd met sportverenigingen, wandelclubjes enzovoort. Kijk hieronder wat er in uw stadsdeel te doen is.