NIJMEGEN - Nijmegen Atletiek is donderdagavond uitgeroepen tot meest inclusieve sportaanbieder van Nijmegen. De sportclub kreeg de prijs van wethouder Grete Visser in de village van EuroGames op de Mariënburg uitgereikt. Badmintonclub Mariken en Waalhalla werden gedeeld tweede. Met de prijs beloont de gemeente sportaanbieders die actief bezig zijn met inclusiviteit.


Jury onder de indruk van inclusie bij Nijmegen Atletiek

Bij Nijmegen Atletiek proberen ze koste wat kost nieuwe sporters met reguliere groepen mee te laten doen. “Pas wanneer dit echt niet lukt door beperkingen om met regulier aanbod mee te gaan, wordt er een aparte groep opgestart.” Mensen van alle leeftijden kunnen bij de club terecht voor sport of gezelligheid. Er worden aanpassingen gedaan aan de accommodatie zodat iedereen zich er thuis voelt.

De clubs op de gedeelde tweede plaats, BC Mariken en Waalhalla, krijgen ook complimenten van de jury. Zo straalt Waalhalla met deelnemers én medewerkers uit dat iedereen welkom is. BC Mariken krijgt complimenten voor de samenwerkingen die zij met verschillende partners hebben.

In Nijmegen is sport voor en van iedereen

Wethouder Sport, Jean-Paul Broeren, is trots op de clubs. “In Nijmegen is sporten voor en van iedereen. Dat laten we deze week ook eens zien tijdens de EuroGames. Ik ben heel trots dat deze 3 sportaanbieders zich hier zo voor inzetten.”

Het doel van de prijs is om Nijmeegse sportverenigingen te belonen voor hun bijdrage aan een inclusieve stad. Tegelijkertijd is het een aanmoediging voor verenigingen om (verder) aan de slag te gaan met inclusiviteit.