NIJMEGEN - De afgelopen 2 jaar is er veel in de binnenstad gebeurd. Zo kwamen er schaaktafels, werd de binnenstad groener en waren er verschillende culturele activiteiten en won een ondernemer haar eigen winkel. In totaal kwamen er 48 acties kwamen uit het Actieplan voor de binnenstad, waar bezoekers, ondernemers en inwoners aan meegedacht hebben. De gemeente Nijmegen wil voor de komende 2 jaar nieuwe ideeën ophalen en laten zien wat er de afgelopen jaren al is gebeurd. Dit gebeurt onder andere tijdens de Hartje Nijmegen-week van 17 tot en met 22 oktober 2022.

Wethouder Economie, John Brom: “Ik vind het belangrijk om in contact te blijven met de stad. Zo zorgen we ervoor dat we de dingen doen die nodig zijn. Onze binnenstad is belangrijk voor de Nijmeegse economie en daarom blijven we in ons centrum investeren”

Hartje Nijmegen-week: tentoonstelling en ideeën insturen

Van 17 tot en met 22 oktober kunnen Nijmegenaren en bezoekers binnenlopen in de Mariënburgkapel. Hier kunnen zij de tentoonstelling bekijken over de acties van afgelopen jaren en nieuwe ideeën insturen voor de binnenstad. Bezoekers die een idee insturen, maken daarbij kans op een Hartje-Nijmegen stadsfiets. De gemeente Nijmegen haalt ook ideeën op scholen, de campus, de markt en het station. Daarnaast is er een extra bijeenkomst voor ondernemers. Geïnteresseerden die niet bij de hartje Nijmegen week kunnen zijn, kunnen hun ideeën voor de binnenstad insturen via nijmegen.nl/hartjenijmegen.

Volg de acties

Nu al benieuwd naar de acties? Volg de accounts ‘Hartje Nijmegen’, dan op social media. Instagram: hartje_nijmegen_, Facebook: Hartje Nijmegen, Youtube: Hartje Nijmegen.