NIJMEGEN - Vanaf 21 juni 2021 kan er geschaakt worden in het centrum van Nijmegen! De gemeente Nijmegen plaatst 3 schaaktafels op het basketbalveldje tussen de Oude Haven en de Waalkade. De schaaktafels werden in februari door 864 Nijmegenaren in een publieksactie gekozen als het Cadeau voor de Binnenstad. Bedenker Julian van Stee won hiermee een ballonvaart en mocht meedenken over de locatie en de uitvoering. De schaakstukken kunnen schaakliefhebbers zelf meenemen of ophalen bij restaurant Nacional.


Gratis schaaklessen op zondag

Dankzij Julian zijn er de komende maand gratis schaaklessen op zondag van 10.00 tot 12.00 uur. De lessen starten op 27 juni en lopen minimaal tot 18 juli 2021. Bij succes worden de lessen verlengd. Meer informatie over de schaaklessen en tafels is te vinden op www.intonijmegen.nl/schaken

Bedenker Julian van Stee: “Het liefst krijg ik de hele stad aan het schaken. Ik ben erg blij dat het nu op de Waalkade kan. Door ook lessen aan te bieden kunnen we nog meer mensen laten kennismaken met deze sport. Ik hoop dat veel Nijmegenaren een les komen volgen en dit een bruisende plek wordt voor jong en oud.”

Nog veel meer acties voor de binnenstad
De schaaktafels zijn een onderdeel uit het Actieplan Binnenstad 2021-2022. In het Actieplan staan 48 acties voor het centrum van Nijmegen die de komende 1,5 jaar uitgevoerd gaan worden. In totaal maakt de gemeente 4,5 miljoen vrij om de binnenstad groener, aantrekkelijker en bruisender te maken. De gemeente haalde 450 ideeën op door een tiental wijkbijeenkomsten te organiseren, vele gesprekken met inwoners en ondernemers te voeren, en een online publiekscampagne te starten. Veel van deze ideeën zijn nu opgenomen in het Actieplan.

Wethouder Esselbrugge: “De binnenstad is een plek die belangrijk is voor Nijmeegse inwoners, ondernemers en bezoekers. Daarom heb ik samen met de stad de acties gekozen die nodig zijn. Mooi dat onze eerste actie, de schaaktafels, er nu ook echt staan. Ik kijk ernaar uit om samen met de stad nog veel meer acties op te pakken."

Een overzicht van de acties en het actieplan staan op nijmegen.nl/binnenstad