NIJMEGEN - Het RijnWaalpad is ter hoogte van de Zwarteweg vanaf 25 april t/m 6 mei afgesloten en van 2 mei t/m 25 mei is het pad naast de Lentse Plas dicht. Dit geldt voor zowel fietsers als voetgangers. Er is een omleidingsroute. De afsluiting is nodig om op een verkeersveilige manier werkzaamheden uit te kunnen voeren ten behoeve van de drijvende woningen aan de Lentse Plas en de bouw van bouwmarkt Hornbach.


Werkzaamheden

De werkzaamheden aan de fietsroute zijn nodig om het RijnWaalpad beter te laten aansluiten op de nieuw te realiseren rotonde op de kruising van het Keizer Augustusplein en de Zwarteweg.

Afsluiten (snel)fietspad RijnWaalpad

Het RijnWaalpad wordt op 2 plekken tijdelijk afgesloten voor fietsers en voetgangers.
• Vanaf 25 april t/m 6 mei is het RijnWaalpad (Zwarteweg) ter hoogte van de nieuw te bouwen Hornbach afgesloten.
• Vanaf 2 mei t/m 25 mei is het RijnWaalpad (Koeweidepad) ter hoogte van de Lentse Plas afgesloten. In het weekend (vrijdag na 16:00 uur tot maandagochtend 06:30 uur) is dit gedeelte van het fietspad wel open

Dit betekent dat beide delen van het fietspad vanaf 2 mei t/m 6 mei dicht zijn.

Omleidingsroute

Er is een met borden aangegeven omleidingsroute: Slenkweg – Woerdsestraat – Keimate – Pelseland – Groot-Brittanniëstraat – Barbarastraat. De doorsteek naar de Pathé is tijdelijk ook als fietspad te gebruiken.