NIJMEGEN - Inwoners van Nijmegen die vuurwerk willen inleveren, kunnen dit op 29 en 30 december doen bij de gemeentewerf aan de Nieuwe Dukenburgseweg. Hier kan het vuurwerk veilig opgeslagen en later vervoerd worden.


Minister Grapperhaus kondigde vorige week aan dat iedereen die (legaal en illegaal) vuurwerk heeft, dit zonder gevolgen kan inleveren tot een gewicht van 25 kilo. De gemeente Nijmegen biedt hiervoor op 29 en 30 december de mogelijkheid. Omdat er dit jaar een vuurwerkverbod geldt, is het denkbaar dat mensen van hun vuurwerk af willen. De inzameling vindt uiteraard met inachtneming van de geldende coronaregels plaats.

Burgemeester Bruls is tevreden: “Ik kan me voorstellen dat er op dit moment op een aantal plaatsen nog vuurwerk ligt. Het brengt altijd risico’s met zich mee om dit voor langere tijd thuis te bewaren. Ik roep iedereen dan ook op het vuurwerk dat in bezit is, bij de gemeentewerf in te leveren. Dan bent u er op een veilige manier van af en lopen we in de wijken minder risico op allerlei narigheden.”

Het inleveren kan op dinsdag 29 en woensdag 30 december van 10.00 tot 16.00 uur bij de gemeentewerf aan de Nieuwe Dukenburgseweg 21 in Nijmegen.