NIJMEGEN - Wethouder Grete Visser opent de expositie in LUX voor ‘week van de pleegzorg’. Het thema dit jaar is ‘Jouw liefde maakt het verschil’.

Met deze actieweek (van 2 t/m 9 november) wil Jeugdzorg Nederland aandacht vragen voor pleegzorg en het tekort aan pleegouders.
Tijdstip: 10.00 uur
Plek: LUX Nijmegen, Mariënburg 38-39

Donderdag 3 november

Wethouders Noël Vergunst en Jean Paul Broeren zijn aanwezig bij Valkhof Carrousel ‘Op weg naar een nieuw museum’. Museum Het Valkhof gaat verbouwen; het pand wordt ingrijpend verbouwd en krijgt een toegankelijke uitstraling.
Tijdstip: 16.00 uur
Plek: Museum Het Valkhof

Vrijdag 4 november

Wethouder Cilia Daemen helpt mee met het afzagen van regenpijpen bij de ‘Doedagen regenpijpen afkoppelen’. De mensen van Lentekracht en Rainbeer komen op deze doedagen in actie om regenwater op te vangen in een regenton of in de tuin te laten stromen in plaats van het riool.
Tijdstip: 12.00 uur
Plek: Driehuizerweg 394

Wethouder Noël Vergunst onthult 2 kunstwerken in 2 tunnels in Dukenburg. De kunstenaar Johan Moorman is bezig om de tunnelwanden te beschilderen met thema’s die (in de noordelijke tunnel, tussen Zwanenveld en Lankforst) betrekking hebben op het verleden en (in de zuidelijke, tussen Malvert en Weezenhof) op de toekomst.
Tijdstip: 13.30 uur
Plek: tunnel tussen Zwanenveld en Lankforst en tussen Malvert en Weezenhof

Wethouder Grete Visser spreekt bij de afscheidsreceptie van Han Elbers (bestuurder van de Alliantie VO en voorzitter van de fusieorganisatie @voCampus).
Tijdstip: 15.00 uur
Plek: NSG Groenewoud, Van Cranenborchstraat 7

Zaterdag 5 november

Wethouder John Brom opent het vernieuwde winkelcentrum Dukenburg.
Tijdstip: 11.00 uur
Plek: Winkelcentrum Dukenburg, Zwanenveld 6626

Wethouder John Brom heropent de Kerk van de Nazarener. Een jaar geleden werd de kerk getroffen door een flinke brand. Het afgelopen jaar is er hard gewerkt om het gebouw op te knappen.
Tijdstip: 14.00 uur
Plek: De Gildekamp 6002

Zondag 6 november

Wethouder Cilia Daemen is aanwezig bij Oogstfeest XLL 2022 en biedt een eerste boompje aan.
Tijdstip: 13.00 uur
Plek: Historische Tuin Warmoes, Griftdijk Noord 11

Maandag 7 november

Burgemeester Bruls opent de foto-expositie en week van inclusie van Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. De opening start met de onthulling van de foto-expositie ‘Alles Kan’ waar studenten van de HAN en ROC, jongvolwassenen van Pluryn en New Rootz laten zien wat voor hen een inclusieve leef-, studie en werkomgeving inhoudt. Wethouder Cilia Daemen is aanwezig.
Tijdstip: 16.00 uur
Plek: Kapittelweg 33

Woensdag 9 november

Wethouder Tobias van Elferen geeft een gastles tijdens de Week van het Respect 2022. Het doel is leerlingen te inspireren en te activeren om bij te dragen aan een respectvolle samenleving waarin iedereen zich thuis voelt. Op korte termijn leidt dit tot een veilige sfeer in de klas, buurt of op de sportclub. Het thema is vertrouwen. De Week van het Respect is van 7 t/m 13 november.
Tijdstip: 12.30 uur
Plek: Basisschool De Geldershof, Laauwikstraat 11