NIJMEGEN - Iedereen in Nederland is verplicht om zich aan de coronaregels te houden. Dat is goed aangezien deze regels er zijn om te voorkomen dat mensen elkaar besmetten. Het is vervelend dat er zo veel regels nodig zijn, maar het is op dit moment niet anders. De maatregelen die er nu zijn zullen waarschijnlijk niet snel worden versoepeld. Dat komt doordat het nog te druk is in de ziekenhuizen. De ziekenhuizen draaien al sinds het begin van de coronacrisis overuren door alle patiënten die in het ziekenhuis worden opgenomen door de gevolgen van het coronavirus.

Basisregels
Er zijn sinds het begin van de coronacrisis een aantal basisregels die van groot belang zijn in het voorkomen van nieuwe besmettingen. Deze basisregels zijn al de hele periode dat het coronavirus in ons land is hetzelfde. Daarom zou je verwachten dat iedereen deze regels onderhand wel kent, maar niets is minder waar. Er zijn nog steeds mensen die zich niet aan de anderhalve meter afstand regel houden. Dit is één van de basisregels die ervoor moeten zorgen dat het coronavirus zich minder makkelijk door ons land kan verspreiden. Wanneer mensen zich niet aan deze regels houden, kan dat als effect hebben dat er meer nieuwe besmettingen bij komen. Dat is iets wat we moeten voorkomen en daarom is het van belang dat iedereen in Nederland zich aan deze basisregels houdt.

Was je handen
Een andere basisregel is het regelmatig wassen van je handen. Dit is van belang om de verspreiding van het coronavirus verder tegen te gaan. Mensen die besmet zijn met het coronavirus hebben vaak deeltjes van het virus op hun handen zitten. Dat kan komen doordat zij bijvoorbeeld hun neus aanraken. Als zij deze deeltjes op hun handen hebben, komen de deeltjes dus ook op alles wat zij aanraken. Wanneer jij de volgende bent die dit voorwerp aanraakt, heb jij het virus op je hand. Dat is de reden dat het voor iedereen belangrijk is om regelmatig je handen te wassen. Het is ook van belang dat iedereen goed weet waar de dichtstbijzijnde locatie is waar zij een coronatest kunnen doen. Als je in Nijmegen woont, heb je verschillende testlocaties in de buurt.

Testen in de buurt van Nijmegen
coronatest in Nijmegen: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag? – denieuwepraktijk.nl.In en om Nijmegen zijn er verschillende testlocaties. Dat is handig voor de mensen die in Nijmegen wonen, maar je moet wel het verschil weten tussen de teststraten die je ziet. Het grootste verschil is de testmethode die er wordt gebruikt. Als je snel wilt weten wat de uitslag van de test is, kun je het best naar een commerciële teststraat gaan. Daar gebruiken ze een sneltest waardoor je de uitslag na zo’n 15 minuten kunt verwachten. Wanneer je een coronatest wilt doen en je woont in Nijmegen, kan het handig zijn om een overzicht te hebben van de verschillende teststraten in de buurt, dat vind je hier: coronatest in Nijmegen: overzicht kosten en sneltest locaties.