ARNHEM - Radio Gelderland gaat in het paasweekend terug naar de jaren 70. Drie dagen lang zijn de grootste hits van toen te horen. Ook blikken we terug op mooie en bijzondere herinneringen: wat speelde zich af in het nieuws en hoe zagen de jaren 70 eruit? Geniet mee van 16 t/m 18 april op Radio Gelderland.

In het paasweekend wordt in iedere show de Seventies-Quiz gespeeld: won Shocking Blue het songfestival of was dat Teach Inn? Raad het goede antwoord. In De Hoop op Zaterdag spelen Jan de Hoop en Ad van Gameren het spel 'Ontdek je plekje' in Seventies-stijl, met omschrijvingen naar een roemruchtige plek of gebeurtenis uit de jaren zeventig in Gelderland.

In Gelderland Helpt gaan we aan de slag met typische seventies-vragen. Wie heeft die LP van Simon & Garfunkel nog? En wie helpt mevrouw Jansen aan een oranje Brabantia voorraadblik? In Zin in Zondag keert Laurens Tijink terug naar plekken waar in de jaren zeventig natuurbranden verwoestend toesloegen. Is daar nu nog iets van te zien?

Ook verzoekjes zijn welkom. Op gld.nl/seventies kunnen de grootste hits uit de jaren 70 worden doorgegeven. Het seventies weekend is van 16 t/m 18 april te horen op Radio Gelderland. Check de Kanaalwijzer voor het beste signaal.