NIJMEGEN - In april 2021 gaat de verkoop van LOYD van start. In de groene Dijkzone langs de Waal in Nijmegen worden in opdracht van KlokGroep 78 riante nieuwbouwappartementen gebouwd op een artificiële terp. De ruime appartementen, verdeeld over drie gebouwen, bieden rust en ruimte nabij de stad en een weids uitzicht op de rivier en het groene landschap.

Ligging op een terp

Wooncomplex LOYD bestaat uit drie zelfstandige gebouwen die qua hoogte trapsgewijs verspringen en in omvang oplopend zijn. Vanuit de appartementen is hierdoor maximaal zicht op de natuur en de rivier. De gelijksoortige vormgeving en materialisatie zorgt voor een mooi ensemble. Door de verhoogde ligging op de terp strekt het uitzicht vanuit de appartementen tot ver over de rivier de Waal, het historische centrum van Nijmegen, de oude boomgaard, Fort Beneden-Lent of, aan de andere zijde, over de kleurrijke patio in het hart van de terp. De ligging op een terp maakt parkeren uit het zicht onder het complex mogelijk.

“LOYD verrast door alle rust en ruimte nabij de energieke stad”
KlokGroep Bouw & Ontwikkeling

Hoog wooncomfort
De appartementen in LOYD hebben een oppervlakte tussen de 80 en 225 vierkante meter. Riante woonkamers met hoge plafonds en grote raampartijen zorgen voor veel daglichtinval. De appartementen hebben een grote indelingsvrijheid en in het interieur is veel aandacht voor een hoogwaardige afwerking. Ruime balkons faciliteren het uitzicht en gezellig buiten zijn.

Wonen in de natuur
De architectuur van LOYD omarmt de rijkheid van het landschap met water, gras, bloemen en bomen. Kenmerkend zijn de lange horizontale lijnen, waarmee het complex aansluit op de uitgestrektheid van het Nijmeegse landschap.
De terp is vormgegeven als een natuurrijk landschap en is rondom ingezaaid met wilde bloemen die een voorzetting zijn van de bestaande groene omgeving. In het midden ligt een kleurrijke openbare tuin beplant met fruitbomen, net als in de naastgelegen boomgaard.
LOYD biedt ook een woonplaats aan een grote biodiversiteit. Zo zijn er mussen- en zwaluwkasten opgenomen in het ontwerp en zal er door het vele groen rondom en tussen de gebouwen een rijkheid aan fauna ontstaan. LOYD is een echt natuur-inclusief appartementencomplex.

Materialen en detaillering
Alle drie de gebouwen zijn op dezelfde wijze gedetailleerd en gematerialiseerd. Daarmee vormen ze één ensemble. Natuurlijke materialen met zachte tonen kenmerken het uiterlijk van LOYD. De detaillering is secuur en met veel aandacht vormgegeven. Zo is het keramiek van de balkonranden omgezet, waardoor een massieve rand ontstaat die een mooie beëindiging vormt van de buitenruimtes. De gevel is gemaakt van een duurzame houtsoort. Door een reliëf op de gevelbekleding ontstaat gedurende de dag een subtiel schaduwspel op de gevel. Aan de binnenzijde van het complex heeft de gevelbekleding minder reliëf; richting de buitenzijden, die meer zonlicht vangen, neemt het reliëf toe. Grote glazen gevels, in kaders van geanodiseerd aluminium, zorgen voor veel daglicht in de appartementen.

In april 2021 start de verkoop van de appartementen. De verwachte start van de bouw is in oktober 2021.