AMSTERDAM - AFC had de voetbaljaargang 2022 niet beter kunnen afsluiten. Op Sportpark Goed Genoeg wisten de Amsterdammers de koppositie in de Tweede Divisie te behouden na een 2-0 overwinning op directe concurrent De Treffers.

Slechts één punt zat er tussen de twee ploegen en het duel was van quitte af aan dan ook spannend. De thuisploeg van trainer Benno Nihom kreeg de eerste kansen via Platje en Ignacio (paal), maar ook de gasten uit Groesbeek lieten zich gelden. Campman en Vlijter kregen mogelijkheden voor de ploeg van trainer Leeroy Echteld. Toch was het AFC dat de voorsprong nam. Keeper Kornelis kon de inzet van Ignacio nog wel keren, maar had geen verweer op de rebound van Kevin Visser.

Na de rust was Campman dichtbij de gelijkmaker, maar de beslissing viel in de laatste twintig minuten. Nadat Ricardo Ippel een AFC-aanval met een overtreding onschadelijk had gemaakt en met rood kon gaan douchen, was er even later nog meer pech voor De Treffers toen invaller Jesse inschoot, maar Campman het laattste zetje in eigen doel gaf: 2-0.

AFC gaat zodoende als koploper de winterstop in met HHC op één punt achterstand als naaste belager. Daarna volgt De Treffers met vier punten achterstand. De competitie wordt in het weekend van 21/22 januari hervat.