NIJMEGEN - Voor het eerst sinds september is er weer een wedstrijd in het betaalde voetbal gespeeld waarbij supporters aanwezig mochten zijn. Om precies te zijn 1152 fans waren zondag getuige van de Gelderse derby tussen NEC en De Graafschap. De gasten uit Doetinchem bleken daarin de sterkste en voeren zo de druk op koploper SC Cambuur op.

In Nijmegen boekte De Graafschap alweer de zevende zege op rij. Aangezien koploper SC Cambuur vrijdag op een gelijkspel bleef steken komen de "Superboeren" nu op één punt, al hebben de Friezen nog wel een wedstrijd te goed. De supporters die er bij mochten zij zagen dat de gasten in de eerste helft al de bovenliggende partij waren al bleven doelpunten toen nog uit. Zo schoot Van Heertum van dichtbij over en vond Van Mieghem keeper Alblas op zijn weg.

Dezelfde Van Mieghem opende kort na rust wel de score door de NEC-keeper in de korte hoek te verrassen. Omdat NEC er nu meer uit moest komen kwam de derby steeds meer tot leven. Toen Van de Pavert een kwartier voor tijd voor de 0-2 zorgde leek het duel beslist, maar het werd toch nog even spannend toen Tavsan voor de aansluiting zorgde. In de slotminuten bleef De Graafschap echter overeind: 1-2.