GRONINGEN - FC Groningen heeft thuis tegen NEC, dat lang in ondertal speelde, pas in de blessuretijd weten toe te slaan. Het werd uiteindelijk 4-3 na een enerverend duel in Euroborg.

In iets meer dan een bewogen half uur vielen meer liefst vijf goals en een rode kaart. Michael de Leeuw kopte al vroeg de openingstreffer binnen en Ali Akman maakte gelijk na een mooie kapbeweging. Daarna trof Okita namens NEC de lat en kreeg z'n teamgenoot El Karouani rood voor een kopstootje, nadat Strand Larsen de bal provocerend tegen de liggende NEC'er aan had getikt. De spits,die zelf geel kreeg, kopte de Groningers naar 2-1, maar dankzij een vrije trap van Lasse Schöne en een doelpunt van Mattsson ging NEC halverwege aan de leiding:2-3.

FC Groningen stelde na de rust teleur maar toch kwam men langs NEC. De ingevallen Romano Postema kopte in de 80e minuut raak en trof in blessuretijd nogmaals doel .