NIJMEGEN - FC Twente heeft zich gehandhaafd in de subtop van de Eredivisie door een 0-2 overwinning bij NEC, dat ruim een half uur een tiental was.

In een gelijkopgaande eerste helft was NEC kansrijk via Mattsson,wiens schot werd gestopt door keeper Unnerstal, Okita, die over mikte, en Tavsan, die een vrije trap in de handen van de doelman schoot. Aan de andere kant haalde El Karouani een schot van Sadilek van de lijn en miste Vlap drie mogelijkheden.

Tavsan miste na de rust het doel op een haar, maar na een rode kaart voor Akmans na een charge op Sadilek, werd FC Twente sterker. Invaller Misidjan was belangrijk en trof eerst met een schuiver doel en gaf vervolgens de assist van waaruit Limnios de beslissing scoorde: 0-2.