SITTARD - NEC heeft in de uitwedstrijd bij Fortuna Sittard de derde overwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van trainer Rogier Meijer zegevierde in Limburg met 1-3.

De gasten toonden zich uiterst effectief en scoorden vanaf de 21e minuut in twee aanvallen net zo vaak. Eerst mikte Jonathan Okita raak, vijf minuten later gevolgd door Elayis Tavsan. Binnen tien minuten vond de thuisploeg de aansluiting na een handsbal van Marquez. De strafschop werd koelbloedig benut door Mats Seuntjens.

Kort na de rust wist NEC de marge weer naar twee te brengen toen Jordy Bruijn raak kopte uit een voorzet van Okita. Fortuna Sittard probeerde het nog wel, maar de Nijmegenaren speelden het duel gecontroleerd uit.