AMSTERDAM - Jong Ajax heeft maandagavond twee dure punten laten liggen in de thuiswedstrijd tegen NEC. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag zag ver in blessuretijd een voorsprong in rook opgaan, nadat het vlak daarvoor ook nog een strafschop had gemist.

Op De Toekomst nam de thuisploeg al na zes minuten een voorsprong toen keeper Branderhorst een schot van Taylor niet voldoende kan keren en Traoré de rebound benut. Sven Braken zorgt een kwartier later echter voor de gelijkmaker uit een voorzet van Wolters. Nog voor de rust nemen de gasten een voorsprong na een vlotte aanval waarbij Musaba het eindpunt is.

Na de pauze stelt Jong Ajax binnentwintig minuten orde op zaken als eerst Victor Jensen in de korte hoek weet te scoren en een harde uithaal van Gravenberch de 3-2 betekent. NEC mag vervolgens blij zee dat het duel niet vroegtijdig wordt beslist bij gemiste kansen voor Jensen en Timber. Diezelfde Jensen krijgt in de laatste minuut zelfs de ultieme mogelijkheid om Jong Ajax naar de overwinning te schieten, maar zijn strafshop wordt gekeerd door Branderhorst. Waar niemand nog rekening mee had gehouden gebeurde toch als Josef Kvida ver in blessuretijd alsnog de 3-3 laat aantekenen.

Jong Ajax - NEC 3-3 (1-2)