ZAANSTAD - NEC is opgeklommen naar de vijfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie na een overtuigende zege op Jong AZ. Op het AFAS-trainingscomplex wist de Nijmeegse formatie met 0-3 te zegevieren.

De AZ-beloften konden maandagavond beschikken over ervaren krachten als Yukinari Sugawara en Ferdy Druijf, maar toch wisten ze geen vuist te maken tegen NEC. De gasten kwamen al na twaalf minuten op voorsprong toen Aymen Sellouf raak schoot na goed voorbereidend werk van Rangelo Janga. NEC liet hierna het initiatief even aan de thuisploeg, maar kwamen nooit echt in de problemen en wisten vlak voor rust de voorsprong te vergroten toen Elayis Tavsan na een afgeslagen corner een voorzet tegen de touwen de touwen kopte.

De thuisploeg van trainer Michel Vonk was daarna niet bij machte om de bakens te verzetten en NEC speelde het duel gecontroleerd uit. Was het nog niet beslist dan gebeurde dat een kwartier voor tijd wel toen Tavsan zijn tweede goal van de avond maakte en daarmee de eindstand op 0-3 bepaalde. NEC klimt daardoor zoals gezegd naar de vijfde plaats terwijl Jong AZ voorlaatste staat in de Keuken Kampioen Divisie.

Jong AZ - NEC 0-3 (0-2)
12. Sellouf 0-1
42. Tavsan 0-2
75. Tavsan 0-3