VOLENDAM - Onder een stralende voorjaarszon heeft Jong FC Volendam zaterdag een klinkende zege behaald op De Treffers. De ploeg van trainer/coach Kiki Musampa zegevierde met 3-0 over de gasten uit Groesbeek van trainer Gert Kruys.

Na een openingsfase met kansen over en weer nam de thuisploeg gaandeweg het duel het initiatief in handen. Halverwege de eerste helft werd Lequincio Zeefuik onderuit gehaald door Gino van den Berg en ging de bal op de stip. Tayrell Wouter bleek vanaf elf meter koelbloedig. Dat lukte hem twaalf minuten later geen tweede keer na een overtreding op Younes Taha. Nu werd de strafschop gekeerd door keeper Kornelis, maar Jim Beers was alert en benutte de rebound.

Kort na de rust gooiden de Volendammers het duel definitief in het slot. Jordi Blom bekroonde een sterke individuele actie met de 3-0. De thuisploeg kon het duel gecontroleerd uitspelen al was Wouter met een bal op de paal nog dichtbij een vierde treffer.