ROTTERDAM - In het eerste speelweekend van de Tweede Divisie hebben Jong Sparta en De Treffers de punten gedeeld. Beide ploegen wisten voor de rust het net te vinden en in die 1-1 stand kwam geen verandering meer.


Na een eerste grote kans voor de gasten uit Groesbeek, gemist door Thije ten Den, namen de Sparta-beloften het initiatief over. In de twintigste minuut was het Maroune Afaker die ongehinderd voor de 1-0 kon zorgen. Tahiri had even later die voorsprong kunnen verdubbelen, maar dit werd verijdeld door doelman Kornelis. Vanuit het niets kwam De Treffers kort voor rust op gelijke hoogte door een van richting veranderd schot van Bram Zwanen. Bijna zorgde Ten den zelfs voor een Groesbeekse voorsprong, maar zijn inzet kwam op de paal.

Na rust golfde het spel op een neer met mogelijkheden aan beide kanten. Gescoord werd er echter niet meer. Voor De Treffers was er nog wel een teleurstelling want na het eerder uitvallen van Pim Balkestein kwam linksback Roel Wouters verkeerd neer en brak zijn pols.