NIJMEGEN - NEC en Helmond Sport hebben vrijdagavond in Nijmegen de punten gedeeld. De matig opererende thuisploeg mist door het puntenverlies de aansluiting met de bovenste plaatsen.

NEC begon al heel slap aan het duel en kwam na drie minuten al op achterstand na een treffer van Jelle Goselink. Terwijl Helmond Sport de betere ploeg was kwam NEC halverwege de eerste helft op gelijke hoogte, na een ferme uithaal van Terrell Ondaan.

Na de rust was het juist NEC wat een goede start had, en men kwam via Bart van Rooij dan ook op voorsprong. De ploeg van Rogier Meijer bleef echter slordig spelen en kreeg daar in de slotfase de rekening voor gepresenteerd toen Karim Loukili met een afstandsschot voor de 2-2 wist te zorgen.