MAASTRICHT - NEC heeft zaterdag de kans om vaster op de vierde plaats te komen laten liggen door bij laagvlieger MVV onderuit te gaan. De gasten uit Nijmegen speelden langer dan een helft met tien man na een rode kaart voor Dirk Proper.


MVV begon goed aan het duel en het was Arne Naudts die keeper Norbert Alblas en de lat voor het eerst testte. In de rebound kwam de bal voor de voeten van Luc Mares die daar wel raad mee wist. NEC was er echter niet door wakker geschud en bleef slordig en in een te laag tempo spelen. Kort voor rust moest men ook nog met tien man verder na een stevige charge van Proper op de benen van Dianessy.

Met Edgar Barreto in de ploeg kregen de gasten wel iets meer grip op het duel, maar halverwege de tweede helft kreeg men opnieuw het deksel op de neus. Opnieuw kreeg Alblas een afstandsschot niet onder controle en wederom stond Mares op de juiste plaats. Tien minuten voor tijd kwamen de gasten via invaller Sellouf nog wel iets terug, maar het mocht nimmer aanspraak maken op meer (2-1).