NIJMEGEN - In de strijd om de vijfde en zesde plaats in de Keuken Kampioen Divisie, hetgeen een thuisvoordeel kan opleveren in de play-offs, heeft NAC maandagavond NEC op een grotere achterstand gezet. De specialisten Mounir El Allouchi en Sydney van Hooijdonk velden de zwak spelende Nijmegenaren al binnen twintig minuten.

Het grootste gevaar van de thuisploeg kwam in de openingsfase toen Janga de bal iet langs de in het doel teruggekeerde Olij kon krijgen. El Allouchi toonde zich dit seizoen een specialist vanaf de strafschopstip en mocht na tien minuten aanleggen na een overtreding van Odenthal van De Rooij. El Allouchi toonde zich wederom koelbloedig tegenover Branderhorst. Hetzelfde ging op voor die andere specialist, Van Hooijdonk, die tien minuten later een vrije trap in de kruising joeg.

NEC kwam die schrik nooit meer te boven en zowel in het vervolg van de eerste helft als na rust had NAC ook zomaar de score verder uit kunnen bouwen. Dat gebeurde niet meer, doch desondanks bleef men geconcentreerd overeind: 0-2.